14 Aralık 2012 Cuma

Mayalı Poğaça

Aslında bu tarz yazılar yazmıyorum,fakat bugün bu poğaçayı yapıp hikayeside aklıma gelmişken paylaşmak istedim,,haftasonunada girmişken çocuklar için,kendimiz için iyi bir ödül bence:) Uzun zaman önce cebimdeki renkler bloğunun sahibesi sevgili ülker bu poğaçamı denemiş ve ismine de Huzur demişti :) hikayesi Burda

Bu resim hakkında çok düşündüm,,umut sepeti gibi bir kase lezzet gibi bir çok yemek bloğu varken çok beceriksiz gördüm kendimi,,Onları buradan kutluyorum :) tabağa koydum olmadı,böldüm yumuşaklığını görün diye oda olmadı pişirdiğim tepsinin içinde çekiverdim resmini:)) tarife geçim:) Malzemeler,,, ..1,5 su bardağı süt (ılık olacak) ..1 çay bardağı toz şeker ..1 yumurtanın akı içine,sarısı üzerine ..1 çay bardağı yoğurt ..1 tatlı kaşığı tuz ..1,5 çay bardağı sıvıyağ (hamura yalnız 1 çay bardağı sıvıyağı koyuyoruz geri kalanı yoğururken ..1 paket kurumaya ..1 tatlı kaşığı şeker Yapılışı,,, ilk olarak kaba ılıttığımız sütü,mayayı ve şekeri koyup biraz bekledikten sonra yoğurdu,sıvıyağı,yumurtanın akını,tuzu bütün malzemeleri koyup karıştırarak yoğurmaya başlıyoruz,,hamur çok sert olmayacak,,bir kenara ayırdığımız yarım bardak sıvıyağını hamurun toparlanması ve elizime yapışanları kurtarmak için en son noktada ilave ediyoruz...Yoğurduktan sonra hamurun üzerini temiz bir poşetle kapatıyoruz,hamurun daha çabuk mayalanmasını sağlıyor,unutmayın...Yarım saat mayalanması yeterli olacak,,(sıcak ortamda daha çabuk mayalanır)..İstediğimiz iç harçla istediğimiz şekli vererek yumurtasını sürüp pişiriyoruz:) ( ben iç harç olarak peynir,patates ve çikolata kullandım) Önemli not; Sütü mutlaka ılıtıyoruz ne çok sıcak nede çok soğuk olmayacak aksi halde poğaçamız sert olur.. Denerseniz benimle paylaşın olur mu :) .. Sevgiler.. Allah'a emanet olun...

9 yorum:

benbir dedi ki...

gerçekten çok hoşuma gitti bu hikaye...
anlatımdan resme kadar herşey çok doğal olmuş, teşekkürler.

HoBiHuZuR dedi ki...

benbir;çok teşekkür ederim..İçimden geldiği gibi hareket ediyorum :)

Mehtap dedi ki...

Severim pogacayi.. ellerine saglik

HoBiHuZuR dedi ki...

Mehtap hanım;teşekkürler.Kim sevmez ki? :))

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...


ÇOK DUYGULANDIM BİLİYORMUSUN EN ZOR NASIL FOTOĞRAF ÇEKECEĞİN 50 YE YAKIN ÇEKİP ARALARINDAN SEÇ YOK TABAK PARLAMIŞ YOK YÖNÜ İYİ OLMAMIŞ BAYA FOTOĞRAFÇI OLUYOSUN. AMA ŞUNU SÖYLİYEYİM O YÜREKTEN DÖKÜLENLER ÇOK ÖNEMLİ ELLERİNE VE YÜREĞİNE SAĞLIK ÇOKTA GÜZEL OLMUŞ. GÖRÜŞMEK DİLEKLERİMLE:)))
Canım sende sevgiyle kal.

AslıASLI dedi ki...

Poğaçanın hikayesini tabiki hatırlıyorum Huzurum :) senin verdiğin o tarifi ben ablama okuttum, o yapmıştı. Çokta güzel oldu.
Bunun içine çikolata da koymuşsun aslında denemek lazım, tadını çok merak ettim.
Çok ayrıntılı benim anlayacağım gibi anlatmışsın, uygun bir zamanda denediğimde paylaşırım seninle.
Ellerine sağlık canım benim.

HoBiHuZuR dedi ki...

Bir kase lezzet;evet senin gibi yemek bloglarını çok iyi anlıyorum,baksana cektim cektim olmadı tepside çekiverdim:) rica ederim hakkını sahiplerine verdim sadece :)Sevgiler canım..

Aslım;çikolatayı ilkkez denedim poğaçada fena olmadı:) ay ay beğenmenize çok sevindim canım benim:) evet nasıl anlıyorsam öyle anlattım:) paylaş tabi :)

Cebimdeki renkler dedi ki...

:) Ben de bir daha yapamadım sonra bu poğaçadan. Yapmak lazım hem de çikolatalı. Ellerine sağlık ve ayrıca tarif için tekrar teşekkürler.

HoBiHuZuR dedi ki...

cebimdeki renkler;rica ederim..